Monday, November 3, 2014

We've Got A Winner!!!

Congratulations to Santiago Paradoa of Miami, Florida.    

He just won a copy of Joel Whitburn's Brand New Book, "The Comparison Charts", coming out in January of next year!  

Santiago tells us ...    

I am a collector of Record Research's books and thanks to those editions I was able to answer the questions you posted a few weeks back. I can't believe I was selected. Awesome news, Kent.    

Well, congratulations, my man ... it all paid off today! 

For those of you who were totally baffled by this round of trivia, here are those trivia questions again ... along with the correct answers ...   

1.  What Elvis Presley #1 song peaked  for 3 weeks / 2 weeks / 1 week on the three major charts?  
ANSWER:  Good Luck Charm
#1 for three weeks in Music Vendor, two weeks in Billboard and one week in Cash Box.     

2.  What late 1960s song missed the top 10 by one position, peaking at #11 on all 3 charts?  
ANSWER:  "Time Has Come Today" by The Chambers Brothers  (1968).  

3.  Not too "groovy" -- this song stalled at #3 for five consecutive weeks on all three charts!
ANSWER:  "Let's Groove" by Earth, Wind and Fire  

4.  Name the female singer whose first four releases peaked at #1, #2, #3 & #4.
ANSWER:  Lesley Gore:  "It's My Party" (#1), "Judy's Turn To Cry" (#4), "She's A Fool" (#3) and "You Don't Own Me" (#2)  

5.  What New Jersey pop vocal group previously showed two #3 hits as their best in Billboard.  Now they show two #1 hits!  
ANSWER:  The Happenings  ("See You In September" and "I Got Rhythm") 

6.  Previously, this vocal group's top chart hit was a #2 hit for eight weeks.  Now they have two #1 hits!  
ANSWER:  The Diamonds  ("Little Darlin'" and "The Stroll")  

7.  What American group had two songs that peaked at #5 - 6 - 7 and #7 - 8 - 9 in the same year?  
ANSWER:  The Beach Boys - The year was 1964 and the two songs that did it were "Fun Fun Fun" and "When I Grow Up To Be A Man".  

8.  What do these words from song titles have in common: Subway / Room / Roof / House.  
ANSWER:  All four peaked at #5 - 6 - 7 on the three charts:
Don't Sleep In The Subway by Petula Clark
White Room by Cream
Up On The Roof by The Drifters
House Of The Rising Sun by Frijid Pink  

9.  Name the teen trio in the 1960s whose song peaked at #94 on all three charts.  
ANSWER:  Dino, Desi and Billy  ("Superman")   

10. This vocal group had ten #1 hits ... however, between their second and third #1's, they hit #102, 103 & 104 with this song.  
ANSWER:  "Charade" by The Bee Gees
There's no way to even BEGIN to measure the amount of fun and trivia you'll come up with once you start browsing through the latest from Record Research ... "The Comparison Chart Book" is the be-all / end-all to ALL chart discussion, 1954 - 1982.  

You can still pre-order your copy today ...  
Click here: Joel Whitburn's Record Research | Music & Billboard Charts Data 
Books start shipping in January, 2015!   

By the way ... 

Billboard Magazine is celebrating its 120th Anniversary right now ... and guess who they decided to interview for the big occasion?!?!  

Why none other than Joel Whitburn, of course, the guy who wrote the Bible on Billboard's Charts way back in 1970!!!  

Read all about how the whole process started right here:  
Click here: Joel Whitburn, Chart Historian: On Books, Music & the 'Weekly Thrill' of Billboard (Exclusive Q&A) | Billboard   

Billboard also ran a special report last week recapping The 20 Hits of Each Decade, the '60's, the '70's and the '80's.  (Jeez, even THEY'VE forgotten all about the '50's!!!) 

Anyway, you can check out ALL of the results right here: